Вторник, 19 марта

Що повинен собою представляти матрац для дитини: декілька порад

Щоб дитина завжди добре спала, а його опорно-руховий апарат був в порядку, варто купити дитячий матрац з каталогу https://magdek.com.ua/ua/matrasi/detskie-matrasi/, що відрізняється зручністю. Поговоримо про те, що повинне собою представляти хороше спальне місце для малюка.

Дорослий повинен витрачати на сон мінімум вісім годин. Дитині цього часу не досить — приміром, учневі початкової школи необхідно не менше десяти годин в день. Як говорять експерти, спати потрібно тільки в зручних позах. Інакше м’язи будуть надмірно напружені, а це причина порушеного кровотоку і різних захворювань опорно-рухового апарату. Тим, хто хоче купити матрац, необхідно придбавати відповідний варіант — такий, який не робитиме негативного впливу на формування скелета. Один з найважливіших чинників — вік дитини.

  • Якщо він зовсім маленький, у віці до трьох років — візьміть безпружинну жорстку модель. Наповнювач — тільки натуральний, відмінним вибором буде кокосова койра.
  • Якщо дитина старша — підійде безпружинна модель середньої жорсткості. Не забувайте, що опорно-руховий апарат залишається дуже уразливим аж до семи років.
  • Для учнів старшої школи краще узяти ортопедичний двосторонній варіант, здатний підлаштуватися під організм дитини.

Види і наповнювач

дитячі матрациІснують пружинні версії. Краще віддати перевагу варіанту з незалежними пружинами. Це надійна модель, здатна зробити хребту необхідну підтримку. Варто врахувати той факт, що вага у таких матраців досить велика.

Якщо хочете безпружинну версію — обов’язково приділите увагу наповнювачеві. Є різні варіанти, у кожного свої переваги і недоліки.

  • Пенополиуретан. Часто є в недорогих матрацах. Не підходить для довгого користування, оскільки з часом стає менш еластичним.
  • Кокосова койра. Натуральний матеріал, досить жорсткий. Використовується в різних моделях матраців, робить їх жорсткішими. Відмінний вибір, якщо у вас будинки є малюк.
  • Латекс. Буває штучний і натуральний, експлуатувати можна довго. Матеріал м’який, з анатомічним ефектом. До числа плюсів можна віднести і хорошу терморегуляцію, на такому матраці тепло.
  • Меморифоам. Ця піна здатна запам’ятати форму тіла, що дозволяє відпочивати з комфортом.

Кожен наповнювач має свої переваги і недоліки. Нерідко різні матеріали поєднують. Вибирати матрац для дитини необхідно коректно — він безпосередньо вплине на здоров’я вашого малюка. Помилка може стати причиною різних захворювань. Матрац повинен забезпечити максимум комфорту, щоб спати на нім було зручно.