Пятница, 26 апреля

Що таке бездротовий маршрутизатор?

J5tw5EfrWAt_muZDTJqMIUID7I9c04lkMzjn0kWvKk4jVKISFjOi4gHmdFBI7efMTU0hGsuVncFzPUheLLi2YG9JpJmYKELfyGqBgOA-l7n6xzNCyc9SExu74D1vnxB90roM89sRSNj85lGE

 

Безпровідний роутер підключається до модему і передає сигнал Wi Fi по всьому будинку, тому ви можете користуватися Інтернетом без дротів, не приєднуючи свої пристрої безпосередньо до модему.

Офіційний представник Netis Україна пропонує ознайомитися зі своїми новими, і тими, що вже позитивно зарекомендували себе, мережевими пристроями для дому та бізнесу.

Навіщо і кому потрібний бездротовий зв’язок?

uh7j2nrMC37I1QwctZ2rMW2X3EdbOHFKheCApEkgtIWzNotRFFO87Oq7jNOpFHvcIU7jMZVGIdI1ltgnpeXGMPscKps7BuIs9Y_i_IGrfbF68ojvJfYwNrej13EYZOwHDEn_2-l8gHS2Rb1I

В наші дні немає особливих причин не користуватися безпровідним широкосмуговим зв’язком, і оскільки не потрібен кабель для підключення, це особливо корисно для:

  • сімей, що мають кілька користувачів широкосмугового доступу і пристрої, які повинні бути підключені до Інтернету в будь-який час – від ігрових приставок до телефонів і планшетів;
  • студентів, які живуть спільно, також отримують вигоду від бездротового широкосмугового зв’язку;
  • офісов і підприємств, яким зручно створювати єдину мережу, підключаючи кілька ПК і інше обладнання до Wi Fi роутера.

Недоліком бездротового широкосмугового зв’язку є те, що швидкість може бути нижче, ніж при безпосередньому підключенні до модему. Однак, якщо у вас є кілька пристроїв, які використовують безпровідний широкосмуговий Інтернет-зв’язок, з роутером це набагато практичніше.

Як працюють бездротові маршрутизатори?

jnWVlNj97W81y1YBJfLIju3D4Ktuj_7zjcAij8-QhbZtYlsOENCzMBWsd18AqssJTV2mvgsL-cFx5rwDtSiKEkhE-pNBbxcW_I18V_VjYWQHQqEfgyMfJf4Ofy2tLfCJx7iyz9_U-f8jFqo-

Для доступу до Інтернету широкосмугові роутери підключаються до модему (або мають вбудований), телефону або кабельної лінії, через порт WAN на задній панелі. Вони перетворюють вхідний двосмуговий сигнал і передають його по всьому будинку. Цей сигнал потім приймається будь-якими наявними у вас бездротовими пристроями.

 

З роутером можна створювати локальну мережу, до якої ви можете отримати доступ або за допомогою кабелів локальної мережі (LAN), або Wi-Fi. За замовчуванням все, що підключено до локальної мережі або Wi-Fi, отримає доступ до Інтернету. Він також має брандмауер для безпеки.

Де краще поставити бездротової роутер?

HUJO0_p_vpoBoxawT1U5gtLeMmyt3tAK_kNo33T4sPbXq8EZdwxXt6ix29_rXJ1igdLRrl19fkWjYsc5B2QmYSM-SaOT_kGdHtUMw8tjrQ1Axaqn6rIZXrOZdR7-5klV3-FX1j1-F_Pnw7Dl

Спробуйте встановити маршрутизатор в кімнаті, де ви найчастіше використовуєте Інтернет.

Для поліпшення сигналу ви також повинні:

  • Переконатися, що він не оточений нічим, що може блокувати сигнал, наприклад, громіздкими меблями або стінами.
  • Тримати його подалі від будь-яких пристроїв, які можуть йому перешкодити, таких як мікрохвильові печі, радіоняні або бездротові телефони.

P0D3l5dOCIdwwdjkWYlU5qtIdWykRGhj3cHf10TiO35oSQgVKGQWLE_9yU3-hQGSdPAs7fxYApadwjDjWEm9RXvk_X13KPMwiRjnrGePYmmPrWJuyyZEMR7COmUUBsjvfS8wKplG_KyxEhuj

Якщо ваш роутер правильно налаштований, і ніщо не блокує сигнал – то є кілька способів, які ви можете застосувати, щоб поліпшити з’єднання:

1. Перезавантажте маршрутизатор – вимкніть його, залиште на 30 секунд і знову підключіть. Це автоматично вибере найбільш підходящий для вас канал і може підвищити вашу швидкість.

2. Використовуйте подовжувач WiFi Netis E1 + — для посилення сигналу в важкодоступних місцях.

3. Вимкніть пристрої одне за іншим. Якщо до Wi-Fi підключена велика кількість гаджетів, можливо, це пов’язано з одним з них. Вимикаючи їх по черзі, ви зможете побачити, чи є конкретний пристрій, який викликає у вас проблеми.

Безпека

C7mSILhFibzUt-9i6f8b6HIvL_-BcAA-yoI1xApSngXiQQqfaWV2T6USf-5RSOxb4UyyizH1aOk0KrefYNZurywPEx-74_ghw2jFJikVTku9JPc8A84jR4MC-FSpTs68wa2p1SvONcQrmYw7

Роутер Wi-Fi – це не тільки ваш вихід в інтернет, але і охоронець. Він допомагає захистити вас від атак ззовні і зберегти конфіденційність вашої інформації. Якщо ваш маршрутизатор не захищений, то будь-який пристрій, підключений до нього, потенційно може бути зламано, і будь-які відправлені вами дані можуть бути розкриті.

Один з кращих способів убезпечити вашу мережу – регулярно міняти свій пароль (обов’язково використовувати надійний). Також рекомендується змінити ім’я мережі з загального на персоналізоване.

Відвідайте веб-сайт компанії NETIS – там є бездротові маршрутизатори, в тому числі популярний роутер netis wf2880, які порадують вас своєю ефективністю і доступною ціною.