П’ятниця, 3 Травня

Чоловічі сумки: основні види та правила вибору

Вас здивує, що неодмінний аксесуар будь-якої жінки, сумка, у давнину був аксесуаром суто чоловічим.

Справа в тому, що саме чоловіки завжди вели активний спосіб життя – вони були мисливцями та торговцями, а також мандрівниками, тому завжди мали при собі безліч речей, необхідних у довгому шляху.

Ці речі потрібно було кудись складати так, щоб було зручно переносити з місця на місце – так зародилися різного роду торбинки, що стали предками нинішніх сумок.

Але остаточно шкіряні чоловічі сумки оформилися у своєму нинішньому вигляді лише близько ста років тому – і приблизно у цьому періоді вони стали беззастережною частиною жіночого іміджу.

Однак і чоловіки не залишилися осторонь, оскільки необхідний людям обох статей аксесуар трансформувався як в одному, так і в іншому напрямку, створивши різні види сумок для жінок і для чоловіків, а ось тут можна купити чоловічу сумку.

Основною характеристикою чоловічої сумки стало завдання найвигідніше підкреслити соціальний та майновий статус власника, а також його глибоко індивідуальний стиль.

І якщо жінка часто обходиться мініатюрною сумочкою-клатчем, в якому міститься тільки кредитка і ключ від дому, то чоловік потребує більш місткої і солідної сумки, основним різновидом якої став чоловічий портфель.

Без сумки цього виду неможливо уявити успішну ділову людину – адже в неї можна вкласти всі необхідні документи, заздалегідь поміщені, щоб уникнути зминання в папки. Портфелі майже завжди виробляються з міцної та елегантної натуральної шкіри.

Однак носити портфель потрібно з обережністю – у поєднанні з одягом спортивного або стилю прогулянок він буде виглядати як мінімум комічно. найкраще портфель виглядає в комплекті зі строгим класичним одягом, таким, як костюм або елегантне дороге пальто.

Але що робити, якщо такий стиль одягу вам спочатку чужий, а сумка необхідна? Не варто засмучуватися, адже видів чоловічих сумок безліч, а для молоді існує сумка-меседжер з довгою ручкою, яка одягається на плече або через плече.

Такі сумки дуже рідко бувають шкіряними – в основному вони виконані із щільної тканини або шкірозамінника. У таку сумку можна вмістити дуже багато найрізноманітніших речей, і тому вони напрочуд популярні у студентів, школярів старших класів та шанувальників стилю casual.

Ще чоловіки часто їздять у відрядження – і тому потребують спеціальних сумок, що вміщують величезну кількість необхідних в дорозі і в чужому місті речей. Для цього і створені дорожні сумки, зручні, м’які та місткі, і портпледи, які захищають речі від виминання та мають яскраво виражений діловий характер.

Як правило, з портпледом вирушають у порівняно недовгу подорож, у яку не беруть із собою велику кількість речей, а виключно робочі документи.

Також у чоловічому гардеробі обов’язково присутня якийсь аналог жіночого клатчу – маленька сумочка-барсетка, в якій чоловік тримає гроші, візитки та ключі.

Барсетка може бути шкіряною і мати товсту міцну ручку, або виконану як сумку-кобуру, яка носиться на поясі, що повністю виключає можливість її втрати.