Неділя, 28 Квітня

Які бувать види лубрикантів. Декілька порад новачкам

Лубриканти можуть стати справжнім помічником, коли власний організм дещо підводить. Вони замінюють натуральну змазку і забезпечують приємне ковзання під час статевого акту. Деякі змазки мають зволожувальний ефект і не тільки спрощують інтимний процес, а й добре впливають на слизову. Часто ними користуються під час менопаузи, після вагітності, внаслідок застосування оральних контрацептивів або інших гормональних збоїв. Ну і не варто забувати про експерименти. Придбати інтимні гелі, які вас цікавлять, можна навіть не виходячи з дому.

Лубриканти: кілька важливих порад для новачка

Любителям чогось екстраординарного варто знати, що деякі змазки навіть можна їсти! Наносити цей засіб варто на ту частину тіла, з якою ви збираєтеся взаємодіяти. Здебільшого її використовують або на слизовій, або на презервативах, але все залежить від вашої фантазії та особистих уподобань.

Склад і консистенція

Лубриканти бувають абсолютно різні, оскільки виділити щось універсальне для різних сексуальних практик досить складно. Їх можна розділити на 3 найпоширеніші групи:

  • силіконові
  • масляні
  • на водній основі.

Варто зазначити, що замінювати змазки вазеліном не варто, оскільки він може викликати неприємний свербіж. До того ж, він абсолютно не дружить з латексом.

Найпопулярнішими і найпростішими у використанні можна назвати змазки на водній основі. Їх можна використовувати з будь-яким видом презервативів та іграшок, оскільки більшою мірою вони складаються з води. Так, випаровуються такі лубриканти досить швидко, зате змити їх можна прямо в душі, без використання мила або інших подібних засобів.

Силіконові змазки густіші і з плином часу вони нікуди не діваються. Змивати її доведеться набагато ретельніше, але відчуття ковзання буде присутнє набагато довше, що необхідно для різного роду експериментів. Для зручності клієнтів, багато виробників відразу вказують для якого виду сексуальних практик підходить той чи інший лубрикант, важливо уважно читати, або обзавестися відразу парочкою різних змазок.

Масляні вироби скоріше на любителя, тому що постійне відчуття ковзання подобається не всім. Краще обирати лубрикант із натуральним складом, щоб не викликати подразнення слизової і не нашкодити собі та партнеру. Змити можна стандартним милом для інтимної гігієни.

Різні ефекти

Не будемо забувати про те, що деякі продукти такого роду здатні не тільки зволожувати, а й робити ваш інтимний зв’язок набагато яскравішим і цікавішим. Тут уже варто вибирати з чим саме ви хочете експериментувати і який ефект отримати. Вони можуть охолоджувати або навпаки зігрівати, збуджувати (рідкі вібратори) і навіть впливати на тривалість статевого акту (пролонгатори для чоловіків).

Не варто забувати про безпеку, тому перед застосуванням краще уважно прочитати всі рекомендації виробника і використовувати мастило строго за призначенням. Також обов’язково порадьтеся зі своїм партнером, щоб ви обидва були обізнані про можливість виникнення незвичайних відчуттів.

Взагалі, все це дуже індивідуально, тому не варто боятися експериментів і чогось новенького. Пробуйте змазки різних консистенцій і складів, і в підсумку вам вдасться знайти щось максимально відповідне. Можливість експериментувати в такому інтимному питанні не тільки вплине на ваші відчуття, а й допоможе повернути колишній вогонь у стосунках.