Субота, 27 Квітня

З чим краще змішувати протеїн: молоко чи вода?

У цій статті ми докладно розглянемо основні переваги та недоліки двох ключових інгредієнтів для замішування протеїнового порошку. Отже, ви наважуйтесь почати приймати протеїновий коктейль. Але що краще вибрати за основу коктейлю: воду чи молоко? Це питання не дає спокою багатьом новачкам, які вирішили так чи інакше пов’язати своє життя зі спортом і спортивним харчуванням. Від частини, відповідь на це питання залежить від кількох вирішальних факторів, які варто взяти до уваги, якщо ви вирішили вибрати молоко як основу для коктейлю:

Молоко підвищує кількість калорій
Молоко спонукає до високого сплеску інсуліну у кров.
Молоко смачніше, ніж вода
Тепер, визначимо для себе, якої мети належить прагнути:

Мета №1: Дотримання дієти та бажання скинути зайву вагу.

Якщо ви вирішили привести себе у форму і скинути кілька зайвих кілограмів, отримання додаткових калорій і сплеск інсуліну вам вкрай не рекомендуються. Відразу поставте галочку в голові про те, що про натуральне молоко, як основу для протеїнового коктейлю, варто забути. Тому вам доведеться обмежитися замішуванням протеїнових коктейлів на воді.

Також варто взяти до уваги той факт, що протеїнові суміші мають різний склад. Існують так звані низьковуглеводні протеїни (ізоляти). Вони містять у складі мінімальну кількість цукру, жирів та вуглеводів. Такі склади можна замішувати як у воді, і на знежиреному молоці.

Ціль №2: Швидкий набір м’язової маси.

Зрозуміло, в даному випадку змішувати більшість протеїнових коктейлів варто виключно на молоці. Це додасть додатковий приріст калорій до повсякденного раціону. Більше того, прийом калорій у рідкій формі (молоко+протеїн) – це найкращий спосіб підвищити загальну калорійність, без необхідності набивати шлунок надлишком їжі. Але не варто захоплюватися зайвою калорійністю, і в першу чергу зверніть увагу на калорійність самого протеїнового порошку: якщо він низьковуглеводний, це дає вам велику свободу дій у прийомі додаткових калорій; якщо порошок навпаки занадто калорійний, краще варто обійтися звичайною водою.

Як не дивно, але для багатьох важливим є саме смак коктейлю. Саме тому багато спортсменів, не замислюючись про кількість калорій, за замовчуванням воліють використовувати як основу молоко. Справа в тому, що протеїн має дуже специфічний смак при змішуванні його з водою. На щастя, зараз в асортименті нашого магазину спортивного харчування Maxmuscle.com.ua є протеїнові суміші з приємним смаком і запахом.

Наприкінці залишається лише додати – якщо бажайте схуднути, краще зупинитися на замішуванні суміші, використовуючи звичайну воду. Якщо вам не завадить набрати масу або ви прагнете якнайшвидше привести свої м’язи в тонус, то однозначним рішенням в даному випадку стане замішування протеїнового порошку на молоці.