Субота, 27 Квітня

Сім п’ятниць на тижні – безвідповідальність?

Як чудово, що всі люди різні, з індивідуальними рисами обличчя та несхожими характерами. Хтось звик жити строго за планом і завжди знає, чим він займатиметься завтра. А ось ви не будуєте планів і ваші вчинки, поведінка та дії залежать від настрою. Часто ви чуєте про себе: “Сім п’ятниць на тижні!” і цілком згодні з цим визначенням. Але чи така вже нешкідлива ця ваша риса характеру?

Маленьких дітей теж вирізняє миттєва зміна настроїв. Їхні бажання можуть змінюватися на зовсім протилежні щохвилини. І дорослі терпляче ставляться до цього, оскільки знають, що відповідальності на дитині не лежить. Вирісши, ви берете на себе відповідальність за кожен свій вчинок, і оточуючі чекають від вас серйозного ставлення до того, що ви говорите, обіцяєте, робите.
Оскільки ви живете в соціумі, навіть якщо не ходите на роботу, поряд з вами живуть члени вашої родини, волею або неволею ви повинні зважати на оточуючих, так само, як і вони зважають на вас. Особливо це стосується взятих він зобов’язань, даних обіцянок. І тут від виконання залежать дії чи бездіяльність інших людей. На вас розраховують та сподіваються.

Зміни вашого настрою ніяк не повинні відбиватися на відносинах та зобов’язаннях, даних комусь. У цьому випадку ваші сім п’ятниць на тижні обертаються елементарною безвідповідальність. Це можна буде стерпіти і пробачити один-два рази, але коли безвідповідальність стає системою, вас можуть просто почати ігнорувати і ставитися до вас як до порожнього місця, маленької дитини, яка не відповідає за свої слова.

Ви можете скільки завгодно ображатися на те, що оточуючі – зануди та педанти, що вони просто не розуміють вашу піднесену та таку мінливу натуру, але любові та поваги до вас це не поверне. Людина, яка не зважає на інших, може не розраховувати на те, що її витівки терпляче зноситимуть навіть близькі і люблячі люди.

Що вже казати, якщо ви подібним чином поводитесь на роботі, де невиконання зобов’язань і безвідповідальність може бути конвертована в грошовий еквівалент. Якщо ви знаєте за собою такий гріх, постарайтеся позбутися його якнайшвидше. Намагайтеся завжди виконувати свої домовленості, обіцянки та обов’язки вчасно, як би важко вам це не було. Тільки в цьому випадку ви зможете стати цінним фахівцем на роботі, справжнім, вірним та надійним другом.