Субота, 27 Квітня

Обережно: нелюбимий чоловік

Кожна дівчина мріє зустріти кохання всього свого життя і вийти за нього заміж. Біла сукня, щасливий обранець, поздоровлення родичів. Однак, несповідні шляхи Господні, і іноді поряд виявляється зовсім не той принц з дитячих мрій, а любов так і не залишається незнайомим та невідомим почуттям.

Жінки виходять заміж за нелюбимих із різних причин. Хтось на зло колишньому коханому, хтось прагне піти з батьківського будинку, де тиск родичів досяг усіх мислимих меж. Хтось опиняється у важкій життєвій ситуації, коли чоловік несподівано приходить на допомогу та залишається надовго, а весілля виглядає природним продовженням таких стосунків.

Взагалі для нашої країни шлюб із нелюбою людиною – справа звична. Згадайте, як кажуть: стерпиться – злюбиться. Згадайте і розповіді бабусь і прабабусь, які й слова-то не знали такого – «кохання», а заміж виходили тільки тому, що настав час і батьки знайшли «відповідного» нареченого.

Дівчаткам ще донедавна вселяли, що кохання в шлюбі – фактор незначний. Головне, вміти господарство вести та чоловікові догоджати, а почуття, хай і не кохання, а, наприклад, подяка за турботу та дітей, прийде пізніше, згодом.
Однак сучасна реальність показує, що шлюб без кохання – мука для жінки. Яких душевних сил вимагає таке подружжя – розповідає тільки та жінка, яка щовечора лягає спати з нелюбимим.

Є навіть медична статистика, що показує, що спільне життя з нелюбимою людиною призводить до появи численних психосоматичних захворювань. І йдуть низка жінок за лікарями зі скаргами на астму, біль у шлунку та безпричинні мігрені. Додайте сюди ще й гінекологічні проблеми, адже подружній обов’язок ніхто не скасовував.

Чи так потрібне кохання у шлюбі? Може, справді достатньо взаємної поваги та турботи для створення сім’ї? Психологи стверджують, що чоловік, який одружується з жінкою, яка його не любить, підсвідомо очікує пробудження цього почуття у партнерки, незважаючи ні на що.

Люди не можуть без кохання. Вона необхідна нам як повітря, хоч би що там говорили скептики. Любов дає сили жити і вірити у краще. Вона окрилює та розфарбовує сірі будні.

Але не варто впадати у відчай, якщо вже так вийшло, що пізнати любов не вийшло і заміж ви вийшли за нелюбого. Придивіться до нього уважно, адже не просто так ви обрали цю людину. Можливо, все ж таки є в ньому щось таке, за що й полюбити не соромно. Якісь визначні якості, риси характеру, доброта, терпимість і бажання завжди бути поряд саме з вами. Пам’ятайте, що ваше кохання стане прикладом і зразком сімейного життя для ваших дітей. Полюбивши ж, бережіть це тендітне і вразливе почуття.