Четвер, 2 Травня

Як носити човники – універсальні модні туфлі

Човенами називають відкриті жіночі туфлі без застібок та ремінців. Човники можуть бути на підборах або на танкетці, з гострим, закругленим або відкритим мисом, незмінною залишається форма – схожість з однойменним судном очевидна. Туфлі-човники універсальні та необхідні в жіночому гардеробі щонайменше в одному екземплярі.

Звідки пішла мода на човники
Прототипом сучасних човників вважають чоловічі відкриті туфлі, які з’явилися ще XV столітті. Човники набирали популярності і до ХІХ століття стали обов’язковим елементом дрес-коду для жінок в англійських судах – тоді туфлі виготовляли з тканини.

У середині ХХ століття човники знайшли тонкий мис і каблук-шпильку – таке взуття ідеально вписувалося в стиль НьюЛук, який уособлює витонченість і витонченість жіночої натури. Вагомий внесок в історію човників зробив француз Роже Вів’єр: він наділив туфлі гострим носом і високою на ті часи шпилькою – 8 см. Кожній моделі туфель дизайнер давав власну назву – піраміда, клин, голка, за цю пристрасть до взуття Вів’єра прозвали «королем шпильок» .

Легендарна актриса Мерилін Монро зробила з човників на шпильці справжній символ сексуальності, на той час підбор вже досягав висоти в 10 см. З появою запального танцю твіст підборів знову став нижче, а мис став закругленим.

Велика Коко Шанель зробила свої туфлі-човники впізнаваними – вона придумала мис, що відрізняється за кольором від решти туфельки. Зараз Будинок моди Шанель випускає навіть спортивне взуття з мисом, яке відрізняється за кольором.

Сучасні човники вражають різноманітністю – висота і форма каблука, танкетка, найсміливіші колірні рішення, замша, шкіра, атлас, денім та інші матеріали дозволяють підібрати туфлі до будь-якого вбрання.

Модні образи з човниками
Кокетлива сукня без бретелів із широким воланом спідниці чудово доповнюють чорні човники – чудовий вибір для урочистого заходу вдень або вечірки у клубі. Образ призначений для стрункої дівчини, яка почуватиметься впевнено у відкритій сукні, що обтягує. Золотисті аксесуари можна замінити на червоні, тоді аутфіт стане зухвалим.

Бежеві човники підійдуть для офісу в комплекті з бежевим платтям-футляром з відрізною лінією талії. Доповніть вбрання тонким ремінцем у тон сукні та сумочкою у діловому стилі. Використовуйте легкий шарфик, який після прибуття на роботу зніміть. Невід’ємна деталь образу ділової леді – годинник, сюди підійде годинник на шкіряному браслеті в тій же кольоровій гамі, що і все вбрання.

Пожвавити звичайні джинси-скінні допоможуть яскраво-жовті туфлі-човники на підборах і невелика жовта сумочка. Блуза без рукавів із літнім принтом полегшує образ, а сережки у вигляді пальмових дерев підтримують тропічну тематику. Якщо ви вирушаєте магазинами, замініть компактну сумочку містким ридикюлем з довгими ручками.

Романтичний образ із білими човниками – це розкльошена світло-блакитна спідниця з бантом та вибитий білий топ із великим воланом. Зробіть вбрання яскравим та теплим за допомогою рожевого відтінку у вигляді клатчу та браслета. Такий аутфіт підійде для побачення, а романтична натура облюбує його для повсякденного образу.

З чим не носять човники
З чим носити туфлі-човники – визначитися нескладно, але є кілька рекомендацій, як це взуття не варто носити. Не поєднуйте човники з такими речами, як:

широкі штани палаццо;
розкльошені спідниці-максі;
сукні на підлогу (виняток становлять вузькі сукні з високим розрізом).
Елегантні човники покликані підкреслити стрункість і красу жіночих ніжок, а перераховані вище предмети гардероба приховують ноги і необхідність у такому взутті відпадає.

Нещодавно можна було додати, що класичні човники не носять із спортивним одягом. Але сучасний стиль спорт-шик навіть вітає таке поєднання. Трикотажні скінні, вільна майка або футболка оверсайз з емблемою спортивної команди та туфлі-човники на підборах – симпатичне вбрання для вечірки.