Середа, 1 Травня

Як позбутися лопухості без операції

Лопатухість є вродженою проблемою, і відстовбурчені вушка видно вже в перші дні після народження дитини. І якщо ви бажаєте виправити цю проблему, то потрібно починати відразу ж після народження, тому що з віком хрящова тканина вушної раковини розростається і не піддається корекції. Тому якщо ви помітили такий дефект у своєї дитини, то намагайтеся постійно одягати їй еластичні шапочки, які притискатимуть вушка до голови. Слідкуйте за тим, щоб під шапочкою вушка не загиналися.

Якщо ж ви вирішили позбутися лопоухості в пізнішому віці, то, на жаль, єдиний безопераційний спосіб – це відповідна зачіска. Звичайно ж, усунути проблему таким способом неможливо, але за допомогою вдало підібраної зачіски ви зможете сховати вушка, що стирчать, а також підкреслити всі переваги вашої зовнішності.

Операцію, яка допоможе вам позбутися лопатухості, називають отопластикою. Під час такої операції проводиться висічення смужки хряща вушної раковини, внаслідок чого вуха набувають нормальної форми. Операція проводиться як під місцевим, і під загальним наркозом. Тривалість становить приблизно одну годину. Вам не варто боятись післяопераційних шрамів. Справа в тому, що розріз проводиться на задній стороні вушної раковини, тому рубці просто не будуть видно. Після операції лікар накладає шви, які розсмоктуються власними силами. З лікарні вас випишуть уже за кілька годин після процедури. Ця маніпуляція протипоказана дітям віком менше семи років.

А для тих, хто боїться хірургічного втручання, підійде також і лазерний метод корекції вушного хряща.

Якщо ви наважитеся на операцію, то її повинен здійснювати тільки досвідчений і кваліфікований лікар. Справа в тому, що отопластика пов’язана з деяким ризиком. І хоча лопуха ніяк не впливає на слух, невміло зроблена операція може негативно позначитися на цьому органі почуттів — слух може погіршитися.