Неділя, 28 Квітня

Чим зайнятися під час польоту

Досвідчені мандрівники радять запастися снодійним і скористатися його чарівними властивостями, як тільки відчуєте нудьгу або втому. Прийнявши таблетку, ви спокійно проспите 4-6 годин, а це вже досить велика частина вимушеного неробства. Якщо ви категорично відкидаєте прийом пігулок, то просто не спите ніч перед польотом, і тоді вам вдасться проспати природним чином.
Час, що залишився в дорозі, ви можете провести різними способами. Якщо вам не пощастило, і в сусідньому кріслі не було цікавого співрозмовника, подивіться пропоновані на борту фільми. Зазвичай вибору пасажирів немає, і на екранах моніторів, встановлених між рядами, для всіх демонструється один фільм. Прослухати звук ви зможете, підключивши навушники, які видають стюардеси. У деяких літаках монітори вмонтовані в спинки крісел, що стоять попереду. У цьому випадку ви матимете можливість вибрати фільм для перегляду або комп’ютерну гру самостійно.

На допомогу нудьгуючий пасажир завжди прийде цікава книга, яку можна купити в аеропорту перед вильотом або захопити з собою з дому. Книга може бути електронною, якщо у вас є смартфон або спеціальний пристрій для читання таких книг. Як правило, в спинці крісла, що стоїть перед вам, ви завжди зможете знайти останній номер журналу авіакомпанії, рейсом якої ви летитьте. Такі видання досить об’ємні, і вам вдасться ще кілька годин скоротати за його читанням.

Перед польотом замість книги можна захопити з собою розмовник мовою країни, куди ви летите. Попрактикуйтеся в поставленні популярних питань, вивчіть нові слова та поєднання. Замість такого розмовника, оформленого на папері, у політ можна взяти плеєр та диски з аудіо-уроками. Разом із плеєром можна захопити і улюблену музику, яку можна буде просто послухати, розслабившись та лежачи у кріслі.

Ви можете підготуватись до польоту заздалегідь. Для цього знайдіть в інтернеті та роздрукуйте інформаційні статті про ті місця, куди ви вирушаєте. Сидячи в літаку, освіжіть у пам’яті все, що може стати вам у пригоді.