Неділя, 28 Квітня

Втеча від цивілізації: 5 напрямків для дауншифтерів

Дауншифтинг є досить поширеним та модним явищем останніх років. Він пропагує відмову від матеріальних благ, кар’єри та життя на задоволення. Зазвичай на практиці дауншифтерами стають люди, які досягли певних успіхів на професійній ниві. Вони кидають все це і прагнуть втекти від урбаністичної суворої реальності десь у відокремлених куточках планети, щоб насолодитися тотальним душевним комфортом, життям в антуражі дикою природою.
На планеті є безліч прекрасних місць, не зіпсованих цивілізацією. Проте чи всі вони підходять для дауншифтинга. Доцільніше поїхати в країну з гарним кліматом, оскільки насолоджуватися злиттям із природою набагато краще у теплі. Окрім цього, велику роль відіграє і доброзичливість місцевих жителів – на землях, де відбуваються воєнні дії, про жодне розслаблення не може бути й мови. Також важливою є відносно низька вартість оренди житла. Найбільше дауншифтерів вабить Південно-Східна Азія. Це не дивно, адже у цій частині планети інше сприйняття життя, світогляд, а матеріальні цінності мало кого цікавить.
Малайзія
Шикарний клімат, чудові пляжі, низька вартість житла, демократична податкова політика – рай для дауншифтерів. У цій державі можна отримати десятирічну візу, яка дозволить жити тут цілий рік або проводити тривалий час у країні. Навіть у столиці Малайзії можна знайти ліси, водоспади, гори та галявини для пікніка. Але для повного злиття з природою краще вибрати віддаленіше від благ цивілізації місце, наприклад, Куала-Тренгану. Хоч там і можуть виникнути проблеми з транспортом та спілкуванням, оскільки не всі жителі володіють англійською, дауншифтерів чекають немислимі природні краси, самотність та екологічно чисті продукти.

Гоа
Цей штат Індії теж має велику популярність серед втікачів від цивілізації. Головними плюсами цього місця є тепле море, привітні місцеві жителі та недорогий доступ до інтернету, що важливо для тих, хто має намір підтримувати зв’язок із цивілізацією.

Таїланд
Країна тисячі посмішок – одне з найкращих місць для пошуку нових пригод. Бірюзове море, білий пісок, буйна рослинність, екзотичні фрукти – рай, куди варто втекти від задушливої ​​міської суєти. Тут чекають пляжні забави, їзда на слонах, унікальні краси храми. Найдорожче місце – Патайя, проте тут досить багато туристів.

Балі
Цей острів найбільше підходить початківцям дауншифтерам. Тут чекає суцільна пляжна романтика на березі теплого Індійського океану: безтурботний відпочинок під розлогою пальмою та потяг коктейлю з половинки кокосу. Що може бути бажанішим для людей, які прагнуть насолоджуватися океанськими хвилями і білим піском, а не міськими пробками.

Панама
Шукачі пригод, які не мають потреби хоч зрідка навідуватися до Росії, часто перебираються у пошуках іншого життя за океан. Панама в багатьох рейтингах займає дуже високі позиції як напрям для дауншифтингу. Плюс цієї латиноамериканської країни в тому, що місцевий рівень життя можна порівняти з європейським, проте його вартість тут набагато нижча. Для того, хто зміг заробити на безбідне існування і бажає респектабельно і приємно байдикувати, плюсом також стане гра в гольф: тут одні з найкращих гольф-полів на планеті. Крім цього, непогано розвинена охорона здоров’я, є гарні комунікації та велика транспортна мережа. Задоволеними залишаться і дауншифтери, які дбають про здоров’я: тут чекає велика кількість екзотичних фруктів, свіжих морепродуктів. Головним мінусом є спека. Крім цього, більшість місцевих жителів не розуміють англійської, тому доведеться опанувати іспанську мову.

Закреслюючи дні до відпустки в календарі, подумайте, а чи не перекреслюєте власне життя в очікуванні, що одного разу вам вдасться вирватися з рутини. Може, настав час переглянути своє життя і зробити втечу від цивілізації, помінявши свою квартиру в кам’яних джунглях на затишне бунгало біля узбережжя.