Субота, 27 Квітня

Як позбутися ревнощів до чоловіка

Надмірна ревнощі – почуття, що вбиває кохання. Часто, незважаючи на гармонію щасливого шлюбу, жінка буквально поїдає себе зайвою підозрілістю по відношенню до чоловіка? Як позбутися цього низького почуття і знайти душевний спокій?
Ревнощі – прояв власного інстинкту, властивого будь-якій людині. Хтось вміє справлятися з підступними емоціями, а когось бажання мати партнера цілком і одноосібно зводить з розуму … Але позбутися надмірної ревнощів все-таки можна.
Вам доведеться усвідомити, що у вашого чоловіка, наскільки близькі духовно ви не були б, все одно залишається право на особистий простір, який ви зобов’язані поважати. Неможливо контролювати абсолютно всі думки та вчинки коханої людини, та й не варто до цього прагнути.

Йому може сподобатися актриса з кінофільму, красуня на пляжі або колега на роботі, але це зовсім не означає, що він обов’язково змінить вас із симпатичною секретаркою із сусіднього відділу. Інстинктивно звертаючи увагу на чужу красиву фігуру, він забуває про неї через кілька секунд, а ось ваші рідні очі та запах волосся він пам’ятатиме і любитиме завжди. Тому немає жодного сенсу ревнувати коханого чоловіка до кожної дівчини, що проходить повз, у міні. Адже ви теж помічаєте м’язистих красенів з реклами шоколаду або гелю для душу і не вважає це злочином проти моральних цінностей шлюбу.

Довіряйте коханому чоловікові. Довіра – це та основа, де будуються повноцінні взаємини у парі. Якщо його немає, то чи потрібні вам такі стосунки? Тому покладіться на розсудливість чоловіка, його любов і повагу до вас – це набагато надійніші гарантії його моногамності, ніж постійне стеження за його діями та вчинками.

Приступи ревнощів часто схильні відчувати невпевнені у собі люди. Тому постійно працюйте над своєю самооцінкою. Якщо ваш чоловік знаходиться поряд з вами, а не з іншою жінкою, то значить ви для нього найрозумніша, найкрасивіша і сексуально приваблива жінка на світі. То чи є сенс його ревнувати?