Субота, 27 Квітня

Відпочинок на морі: ТОП-5 курортів світу

Свіже морське повітря, лагідне сонце, прекрасні пляжі, комфортні готелі – ось із чим асоціюється відпочинок на узбережжі. У світі досить багато морських курортів, але серед них є найкращі.

Один із них – острів Гозо Мальтійського архіпелагу. Його називають оазою спокою. Він тихіший, умиротвореніший, зеленіший за Мальту. Острів приваблює чудовими скелястими краєвидами, розміреністю життя, гостинністю місцевих жителів. Сільці, розташовані на вершинах пагорбів, мальовничі долини та бухти, бастіони та храми надають Гозо особливої чарівності.
На найвищій точці острова знаходиться чудовий готель Та Cenc. Добираються сюди на поромі чи гідроплані. Територія готелю потопає в зелені олив, олеандрів та фігових дерев. Зверху відкривається чудовий краєвид на острови архіпелагу. Жінкам особливо подобається першокласний SPA-центр, чоловікам – чудова кухня.

Одним із найкращих курортів визнано також острів Кріт у Греції. Туристів приваблює сюди кришталево чисте повітря, прозоре море, дивовижна природа. Родючі долини, покриті фініковими та оливковими гаями, виноградниками та садами, чергуються з гірськими масивами, розчленованими ущелинами. На острові розташовано близько 3000 печер. Багато з них відомі своїми сталактитами та сталагмітами.

Східна частина острова більш облаштована. Тут знаходяться Херсонес, Малія та Агіос-Ніколаос. На західному краю розташовані Ретімно та Ханья – мальовничі «венеціанські» міста.

Ще один чудовий морський курорт – Балі. Його ще називають «островом двадцяти тисяч храмів», «островом усмішок і танців», «островом між двома світами». Тут на невеликій площі 5500 кв. км знаходиться все необхідне для того, щоб чудово відпочити – первозданна природа, красиві вулканічні озера, чудові пляжі та коралові лагуни, розкішні готелі, що потопають в ароматах тропічних квітів та зелені дерев.

Один із найкращих – готель The St. Regis. Його відрізняють приголомшливий авторський дизайн, найвищий сервіс, чудові сучасні номери та чудовий SRA-центр. Закохані будуть зачаровані можливістю усамітнитися в The Viceroy-Villa – загубленому в джунглях куточком комфорту та розкоші.

Ще один чудовий морський курорт – Сорренто в Італії. Він розташувався на крутих скелях Неаполітанської затоки. Місто зачаровує міксом свого холодного величного спокою та гарячого темпераменту місцевих жителів.

Один з найоригінальніших і найрозкішніших готелів Веlair приліплений до скелі, немов ластівчине гніздо. З вікон кількох ярусів терас відкривається дивовижний краєвид на море та знаменитий Везувій.

Раєм для романтиків називають курорти Мальдівських островів в Індійському океані. Мальдіви є ланцюжком з 20 атолів, що складаються з коралових острівців.

Сліпучо білі піщані пляжі оточені перламутровими лагунами з чистою водою, пишна тропічна рослинність і дурманливий аромат екзотичних квітів створюють відчуття спокою та нереальності того, що відбувається.

Одним із визнаних лідерів готельного бізнесу є готель Taj Exotica Resort & Spa. Він особливо популярний у молодят. Відвідування SPA-салону до одруження та вечеря при свічках на березі океану після роблять торжество незабутнім.