Неділя, 28 Квітня

Кефірна маска для освітлення волосся

Незважаючи на величезний вибір косметичних засобів для догляду за волоссям, багато жінок вважають за краще використовувати власноруч приготовані склади, які можуть використовуватися не тільки для очищення волосся та його зміцнення, але і для освітлення.
Одна з корисних властивостей кефіру полягає в здатності вимивання пігменту з волосся, завдяки чому за допомогою маски кефіру можна не тільки освітлювати пасма, але і частково змивати фарбу з фарбованого волосся. І хоча кефірна маска не перетворює своїх шанувальниць на ефектних блондинок, проте дозволяє зробити волосся світлішим (як правило, на кілька тонів). Крім того, після її використання шевелюра виглядає здоровішою, волосся краще росте і не страждає від агресивного впливу, як при застосуванні різних методів освітлення за допомогою хімічних складів.

Для освітлення використовуються як звичайні маски кефіру, так і засоби з досить складною рецептурою. Під звичайною маскою кефіру мається на увазі нанесення кефіру на чисте, сухе волосся (якщо його немає, то іноді можна замінити кефір кисляки, приготовленої з домашнього молока).

Якщо говорити про більш складні рецепти то, наприклад, можна приготувати таку маску кефіру для середніх по довжині волосся, для якої знадобиться чверть склянки кефіру, 2 ст.л. коньяку, яйце, сік, вичавлений з половини лимона і 1 ч.л. будь-якого шампуню. Варто відзначити, що при виборі кефіру для цієї маски краще віддавати перевагу не знежиреним продуктом.

Всі інгредієнти ретельно перемішуються, після чого рівномірним шаром маска наноситься на волосся по всій їх довжині. Потім бажано надіти на голову поліетиленовий ковпак (або загорнути волосся у харчову плівку) і обернути голову рушником. Ця маска буде тим ефективнішим, чим довше її тримати на голові. Тому тим, хто хоче в результаті отримати легке освітлення волосся, варто потримати її кілька годин (але не менше 2-х), а щоб освітлення мало велику міру, можна наносити маску кефіру на ніч, а вранці помити голову з шампунем і нанести на волосся бальзам, що зміцнює.

Варто відзначити, що робити маски кефіру можна не частіше, ніж двічі на тиждень.