Субота, 27 Квітня

Як нормалізувати роботу сальних залоз

Перш ніж розпочинати вирішувати проблему за допомогою косметичних засобів, пройдіть обстеження у ендокринолога. Неправильне функціонування сальних залоз може бути пов’язане із гормональним дисбалансом. Якщо ваші проблеми зі шкірою дійсно є проявом ендокринного захворювання, будь-які косметичні процедури не матимуть ефекту, доки ви не вилікуєте організм зсередини.
Стан вашої шкіри безпосередньо пов’язаний з тим, що ви їсте. Саме тому доцільно переглянути свій раціон харчування. Надлишок жирного, смаженого, гострого та солодкого обов’язково позначиться на стані шкіри та волосся. Зловживання подібною їжею призводить до підвищеної секреції сальних залоз. Віддайте перевагу складним вуглеводам і клітковині (цілісним крупам, свіжим овочам та фруктам).

Уважно вивчайте склад косметики перед придбанням. Мінеральні олії, силікони, жири забивають пори та перешкоджають виділенню шкірного сала. В результаті ваші доглядові засоби спровокують появу вугрів і чорних крапок, а волосся швидше ставатиме жирним і випадатиме. Відмовтеся і від спиртовмісних засобів: вони дають лише тимчасовий ефект підсушування та очищення. Насправді такі препарати повністю змивають захисний бар’єр шкіри і ведуть до підвищеного саловиділення.

Пройдіть курс процедур кислотних (гліколевих) пілінгів. Найкраще робити це в салоні або придбати професійну косметику. Справа в тому, що надлишки жиру, а також частинки слабко відлущуваної шкіри забивають протоки сальних залоз і перешкоджають нормальній кератинізації. Кислотні пілінги усувають забруднення та омертвілі лусочки шкіри, налагоджують секрецію сальних залоз, очищають пори.

Протягом дня використовуйте косметичні серветки з частинками пудри. Вони знімуть надлишки жиру, усунуть блиск і запобігають забиванню пір.

Попри поширений стереотип не намагайтеся занадто ретельно очищати шкіру за допомогою агресивних засобів. Так ви лише стимулюєте посилену роботу сальних залоз.